böcker böcker böcker.

att läsa är bland det bästa jag vet. mina böcker är en prioriterad inredningsdetalj. och jag vill inget hellre än att dela med mig.

 • sofia åkermans bok "för att överleva - om självskadebeteende".
  jag personligen har varit självskadare från och till sen jag var runt 16 år. och den här boken riktar sig till såväl drabbade som anhöriga, skol- och sjukvårdspersonal, studerande och andra som vill ha information om hur en bäst kan förstå och hjälpa någon som skadar sig själv.

 • sofia oksanens "baby jane".
  sofia oksanen överhuvudtaget är en fantastisk författare, men den här boken är helt klart min favorit.
  den handlar om piki, berättarjagets älskade, som isolerar sig i sin lägenhet. hon lider av panikångest och kan inte ta hand om ens de enklaste praktiska göromålen.

 • charlotte roche "våtmarker".
  den här boken är nog den mest fascinerande och samtidigt den äckligaste bok jag någonsin läst. men den måste läsas! handlar om artonåriga helen som hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder.
  redan från början byggs bilden upp av en människa med extrema böjelser - eller handlar det helt enkelt om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift?

 • johanna nilsson "janis den magnifika".
  jag har nog läst johannas alla böcker - och de är verkligen fantastiska allihop. hon är fantastisk!
  janis har stulit sin brorsas bil och är nu på väg norrut. hon är sjutton år och har inget körkort. hon letar efter det ultimata, det som hon och emelie sa att de skulle hitta tillsammans. men emelie svek och gjorde allt det där hemska. eller var det janis som svek?vaken i månskensregn.


sömnen kom aldrig. den krigade antagligen mot rastlösheten och ångesten och förlorade. det blev att pyssla med annat för att hålla tankarna kontrollerade.
så nu, efter att ha flyttat runt på några krukväxter och slängt några vissna stackare, blir det kaffe. vi kan alltid diskutera hur bra det är att kombinera sömnlöshet med kaffe. men vi tänker inte diskutera det.

drog faktiskt på mig tofflorna och gick ner två trappor för att kolla brevlådan. väntade ett brev från västervik. och där i lådan låg det. karusellpost.
i kuvertet fanns ett rosa brev. ett peppande brev och oh - vad glad jag blev. tack louise.

sist jag dygnade var jag inne i en tablettdimma. sist jag dygnade så hittades jag medvetslös på en gräsmatta. jag skräms lite av sömnlöshet just därför. kroppen och tankarna vill inte tillbaka till det färglösa och kalla kaoset.
det är obehagligt att vara vaken med det kemiska farandes runt runt runt.
ingen koncentration. bara ångestspring i hela kroppen. jag avskyr såna här nätter. verkligen avskyr.
avskyr dagarna som är så här också. men de är lättare att hantera. är inte så begränsad på dagarna. vad gör en klockan 02.30 på natten liksom.

jo. en lägger sig i sängen igen. men först göra en stor kopp te. och den dricker jag i sängen.
vardagen.


spenderat största delen av dagen hemma. en kort sväng hemma hos mamma och pappa. lite mat och lite kattmys.
sen hemåt. cykelkorgen full med nyplockade äpplen. hemma mera kattmys. bara vara. dricka kaffe och röka med tomt huvud. mycket fint.
siri och jag kryper ofta ihop i sängen. tittar på varandra och det är helt fantastiskt.
jag vattnar mina krukväxter, diskar, kokar mer kaffe, äter massvis med höstäpplen, tar en dusch. mera kaffe under nyinköpta favoritfilten i soffan. tittar på nurse jackie. jag gillar henne. mycket.

alldeles strax ta min zopiklon. krypa ner under duntäcket med det gröna sköna blommiga påslakanet. läsa i bra boken - en ängel vid mitt bord av janet frame. den är tjock och snygg med ett omslag gjort av lotta kühlhorn. kühlhorn som bara gör vackra mönster/omslag/tryck.godnatt.
ge mig boktips. jag har snart inget att läsa. är inte så kräsen vad gäller genre. gillar däremot snygga omslag framför fula omslag. fula böcker är nästan alltid dåliga.

let the beat control you.

det vore inte särskilt vackert att be om förlåtelse.
jag kan inte ens förklara en av de tusen minuterna.
in emellan mina fyra väggar.
svart päls som höjs och sänks mellan duntäcken och skrynkliga lakan.
jag andas även jag.
knappast något automatiskt i den här kroppen.

men all den kärlek som höstäpplen ger.

morgonsol.


försov mig. men det var skönt att behöva stressa - det var sol ute och en cykeltur i höstsol är guld.
sköterskan på hälsocentralen frågade hur jag mådde. frågade om min arm och sa sen att jag såg pigg ut.
först blåste jag positivt. shit.
ett försök till - noll. jag fick ta min shot och tacka för mig. ses på fredag.

på konsum skulle det handlas torrfoder till grannkatten. och där träffar jag på moster och stora dagispojken. två år fyllda och tiden gick alldeles för fort. vi sällskapar hem.

en timme hos grannkatten. vi vattnade träden och satt i solen på balkongen. tog en fin bild på honom och skickade till husse. husse svarar att han är på väg hem. trots ostabilitet. tack psykvården.

nu hemma hos sirikatten. hon är min bästa.vi är normen.


tre människor. helt olika - men berättar tre liknande historier. ett vitt köksbord belamrat med dator, telefoner, snus, cigaretter, godis och allt du vill. vi känner alla den fjärde personen. den som befinner sig flera mil bort. sover i en säng som finns i en byggnad vi alla har spenderat dagar veckor månader i.
någon nämner ett namn - en historia knuten till den personen. en annan berättar vidare - en annan historia, samma plats.
den där platsen får en helt annan innebörd när en befinner sig innanför väggarna. där inne blir du icke-normen - vi har övertaget. vi är normen. tar du med oss ut - ja, då får du ta över normuniformen.

jag leker med tanken att spendera en hel dag där - in och ut genom dörrarna. norm, icke-norm, norm, icke-norm, norm, icke-norm... ni fattar.

mina wants:


att vara rädd för sig själv.


jag har många nära som har en återkommande rädsla inför sig själva. impulser som gör att de i ett andetag kan göra slut på sig själva. det har aldrig skrämt mig. jag lever själv med de där impulserna.
jag har däremot fått fatt på de triggande faktorerna och tillåter dem inte något utrymme i mitt liv längre.

senast i natt ringdes beställningscentralen och en sjukresa ordnades till psykakuten i västervik.
men jag dömer inte - jag ifrågasätter inte. jag håller dig i handen och jag släpper dig inte förrän du hittar balansen.


säg vad en man utan ett hjärta inte kan.


jag väljer att fritt definiera ordet/begreppet familj. i min värld har det absolut ingenting att göra med blod och hej och hå. jag väljer själv min familj. utesluter och bjuder in. ett flytande begrepp och jag förändrar hur jag själv vill.
jag förnekar inte bio-familjen - men jag utmanar den.


de senaste dagarna har varit ilskna och i perioder ledsna. men tänk vad ett konstuktivt samtal kan göra. tänk vad pressade och fega människor kan säga.
fortfarande känslostormar i kroppen. men de har minskat - nu kan jag hantera dem. innan for de omkring helt utan kontroll. jag och min kära olyckssyster - tillsammans kan vi allt. ingen(ting) kan ta sönder det vi byggt upp.

tände mitt sista och alldeles för dyra doftljus. tänker att tända ljus och den här hösten inte direkt kommer gå hand i hand. djuret är alldeles för vilt. hon kommer brinna upp. så ja - jag offrar myskänslan. jag köper batteridrivna värmeljus. det blir vad en gör det till.

nicole och fina hunden gör ett stopp i kvällspromenaden för att dricka kaffe med mig. i like.

från och med nu.


tänker ge det här med bloggandet en chans. det kommer bli mycket skrivande om livet; samlandet, katten, böckerna, hemmet, loppisarna, feminismen...har varit på hälsocentralen, tagit min shot där idag. måndag, onsdag, fredag. sen posta tre paket. handla lite mat och snus - sen hem och äta frukost.
utanför blåser det nära storm. siri ligger i sängen. vi sov en stund tillsammans. jag gick upp för att dricka kaffe och ta en cigg på blåsiga balkongen. hon låg och ligger fortfarande kvar. <3
kunde inte sova i natt - så jag klippte håret lite. det blev bra. nu fattas bara lite färg. tänker nog brunt.

ska iväg. knutar på vänskapsrepet. det ska pratas och lösas upp. avskyr konflikter.

RSS 2.0