15.51


kuratorn: "du gör egentligen inga framsteg. och om du inte gör det, så kanske du inte kan få gå kvar här. eller inte få komma så ofta som en gång i veckan."jag vet inte. jag uttryckte även min oro inför traumabearbetningen och då kallade hon mina ord för "ett förtäckt hot". det känns ju verkligen som om att jag är värdelös på att både uttrycka mig och genomgå rehabilitering. känner ju inte direkt för att träffa kuratorn om en vecka igen. 

jag somnade en stund nästan direkt när jag kom hem. var helt slut. känner för att gråta emellanåt - men jag kan inte gråta. istället dricker jag kaffe och snusar. fokuserar på det som värmer och sprider färger.

Kommentarer
Postat av: MissManic

Men herre gud... klart du måste gå 1 gång i veckan, detta är ju viktigt!!

Kramen

Svar: ja, alltså, jag tänker detsamma. att eftersom jag inte göra några större framsteg - så behöver jag kanske fortsätta min terapi. inte bli utkastad.men hela samtalet med kuratorn blev underligt i dag - det känns som om att hon är irriterad på mig eller något. men ska fråga henne nästa gång varför hon sa sådär och vad hon egentligen menar med det.
Jackie

2013-01-21 @ 16:31:40
URL: http://missmanic.se
Postat av: Nigth Flies

Det är därför jag inte går :( Min erfarenhet är tyvärr liknande och jag har svårt att se att i mitt fall, att det skulle ge något tyvärr...det känns som att man ganska snart hamnar i en återvändsgränd med dem och att man inte kommer någon vart.
Ta hand om dig gumman massa kramar!

Svar: tråkigt att du också har sådana dåliga erfarenheter :( psykvården ska ju finnas där för en, oavsett, men det lyckas de inte med.men du är så stark och kämpar på så otroligt bra! jag finns här! <3 <3 <3
Jackie

Postat av: emma

Dåligt av kuratorn att ha den attityden!Men det kan ju vara så att nån har vart på henne,att det är pengar det gäller,resurser som ska ge resultat snabbt o effektivt.Patienten ska pressas in i en fyrkantig alldeles för liten mall som ska vara fixad på x antal ggr annars bråkar dom som bestämmer över ekonomi o resurser.Helt sjukt och vidrigt att behandla folk så.Men det kanske inte berodde på dej,utan på att nån hetsat på henne att visa upp resultat och tala om när du blir "klar".
Men det kanske är kuratorn som inte är bra på det hon ska göra,och då gör du ju knappast några framsteg?Har hon utbildning på traumabearbetning?Du kanske behöver få bättre hjälp nån annanstans?
Stå på dej,om du orkar,hoppas det blir bättre!

Svar: ja, allting handlar ju i grund och botten om pengar. tyvärr :( och ärligt vet jag inte om min kurator har den utbildningen för att ha traumabearbetning med mig. jag har liksom antagit det, men det är ju inte säkert. jag ska kolla upp det noggrannare och fråga vad hon egentligen menade med det hon sa.
tack för peppen!
Jackie

2013-01-21 @ 19:59:28
Postat av: inzi

vad otroligt osympatisk kurator du har
så uttrycker sig väl de som inte har tid att vara människor
visst kan det vara så att de anser att de prövat den här behandlingen så långt som det går och att det inte gett ultimata resultat hitills men jag har aldrig hört talas om något sådant
det kan bara inte stämma, så länge du har viljan att gå igenom behandlingen så ska den testas och sedan avfärdas efter den har genomförts ordentligt så att säga
och om de nu skulle räkna upp massa anledningar som i deras ögon skulle rättfärdiga ett sånt beslut så räknas psykiatrin som specialistvård vilket innebär att du alltid ska kunna skriva en egenremiss som jag förstått det

jag vet bara ett undantag och det var en gammal vän som hade borderline och hade gjort sitt första år av DBT, så hon hade ett kontrakt med sin kontaktperson eller hur det nu var. och hon var lite mer bunden till vissa saker för att det skulle fungera.. och skötte hon inte det så var det adjö typ

jag hoppas du står på dig
det är fel på kuratorn, inte dig

Svar: jag har ju egentligen inte fått genomgå någon specifik behandling - utan det har mer handlat om vanlig samtalsterapi. utan att egentligen ha några mål eller så. men nu ska vi precis börja med traumabearbetning - och jag har sagt att jag VILL testa och verkligen försöka.
tack för dina stärkande ord. de betyder mycket. <3
Jackie

2013-01-22 @ 00:20:59
URL: http://www.sistersheavilyarmed.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0