04.18


det går inte riktigt att sova. jag vaknar hela tiden med andan i halsen. så nu gav jag upp. det blir kaffe och en cigarett på balkongen (det är antagligen svinkallt ute och jag orkar inte klä på mig) istället. kanske rota reda på en film och bo ner mig i soffan.

Kommentarer
Postat av: inzi

vad säger dina intelligenta doktorer om sömnen.. ja, alltså vad har de prövat för olika metoder för att du ska kunna sova?

jag har i flera år förklarat min sömnlöshet
som de gett mig propavan som sömntabletter för och imovane som insomningspills

propavanen måste jag göra uppehåll på om de någonsin ska ha någon effekt
för ett tag sen längtade jag så efter en hel natts sömn att jag tog en karta propavan.. men jag vakna 5-6 timmar senare
och min rek. dos är 2 per kväll, visst liksom
imovanen är lite samma sak fast en helt annan farmaka förstås.. det funkar i början och sen så får jag ta dubbel dos eller strunta i skiten
vanliga benso fungerar bättre men är för dyrbara och de sparar jag till ångesten
och frågar man om nitrazepam så får man ett nej vilket förstås är förståeligt då det skulle sluta i samma karusell som imovanen fast värre vad jag förstått

läkarna har erbjudit massa andra grejer som remeron som man går upp i vikt av (vilket inte går för en ex-bulimiker)

jag har testat några fler som jag inte minns namnen på, men som inte varit regelrätta sömnmeds men fått mig att må riktigt, riktigt dåligt istället

ja fast sen har jag mina depressioner då jag sover dygnet runt och glömmer alla mediciner jag behöver
men det är ju en helt annan sak


Svar: åh. de ger mig piller och hoppas väl att det ska ordna sig. visserligen var det prat om att jag skulle läggas in och så skulle de på allvar försöka få ordning på mina sömnproblem. men där blev jag avig och vägrade. jag pallar inte med att vara inlagd, mår så dåligt av det. så ja... piller it is. nu står jag på 150 mg nozinan (en sjuk dos som får mig att ist sova i flera dygn, så jag tar inte alltid det), 15 mg zopiklon och 5 mg nitrazepam. oftast tar jag faktiskt inte mina sömnmediciner, för de hjälper sällan, så det känns onödigt att proppa i sig. men ibland blir jag desperat och proppar i mig allt jag kommer över.
jag känner igen det där med att sova hela tiden också. antingen kan jag inte sova... eller sover konstant. jag lyckas inte hitta något mellanläge. skitjobbigt.
Jackie

2013-01-19 @ 05:20:47
URL: http://moodytwisted.blogspot.com/
Postat av: Jesper

Tack för din kommentar! Jag har kikat runt på din blogg lite och måste säga att jag gillar ditt sätt att skriva. Kort, konsist och finurligt liksom.

Svar: åhå. tack för de fina orden! :)
Jackie

2013-01-19 @ 18:36:58
URL: http://blogg.jespernilsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0